Grønlandsk kørekort

Ombytning af grønlandsk kørekort til dansk kørekort.

Har du boet i Grønland og erhvervet grønlandsk kørekort og brug for ombytning til dansk kørekort, kan du på Prove.dk købe adgang til teoriprøver. Teoriprøverne svarer til den prøve du skal bestå hos politiet. Du kan selv vælge om du vil afspille med eller uden tekst og flere indstillinger. Du får også adgang til online teoribog. Der er i alt 41 teoriprøver og der er mange sprog, dog ikke grønlandsk.

Udpluk fra færdselsstyrelsens hjemmeside: Kørekort udstedt på Grønland Du har ret til at køre med dit gyldige grønlandske kørekort i op til 90 dage efter, at du har etableret bopæl i Danmark. 

Det er dog en betingelse, at du opfylder de aldersbetingelser, som gælder for udstedelse af et tilsvarende dansk kørekort. 

Hvis du efter 90 dage fra du har etableret sædvanlig bopæl i Danmark, forsat ønsker at køre her, skal du have ombyttet dit grønlandske kørekort til et dansk kørekort. Du skal i den forbindelse aflægge en kontrollerende køreprøve.

Vi bruger cookies til indsamling af statistik og til trafikmåling. Vi bruger informationen til forbedring af hjemmesiden. Ved at klikke videre, accepterer du brugen af cookies.